Cinema amb valors: Medi ambient, salut i medicines alternatives

Activitat per conèixer l'efecte que tenen la gestió pública dels serveis sanitaris i energètics en el medi ambient i la qualitat de vida.

Descripció de l'activitat

Dins del sistema públic, la gestió energètica i la gestió de la salut són dos dels àmbits més qüestionats. Principalment per l’afavoriment de les polítiques públiques dels grans grups financers que controlen les empreses d’explotació energètica i que aglutinen molts dels serveis privats de salut que fan trontollar el sistema de salut pública. Per altra banda, l’entorn natural aporta diferents recursos medicinals i mètodes de curació, provats en diferents cultures, que el sistema de la salut pública actual no contempla. La salut i el medi ambient estan directament relacionats en el benestar social i personal.

 

Els audiovisuals proposats en el programa són una eina per reflexionar, sensibilitzar a la societat a prendre distància per a tenir una opinió pròpia.


Aquesta activitat és idònia per treballar: Salut, medi ambient, recursos naturals, energia, renovables, privatitzacions, retallades, medicines alternatives.


Cada sessió d’aquest curs consta de tres parts: una presentació d’un film, del seu context històric i social, la projecció d’una pel·lícula amb valors i d’una dinamització d’un debat final on els assistents reflexionaran sobre el tema de cada sessió. La sessió també inclou la projecció d’un reportatge de fotoperiodisme.

L’activitat pot constar de les sessions que es desitgin, de films seleccionats del Festival Gollut, mostra de referència del cinema compromès i fotoperiodisme i  a triar en funció de les característiques del grup i dels objectius de l'entitat interessada en programar-ho.

 

Preu

1 sessió de 2h         350 €

2 sessions de 2h      680 € 

4 sessions de 2h   1.350 € 

 


Actitivitat pot ser subvencionada per la Diputació de Barcelona fins a un 100 % per Ajuntaments de la província de Barcelona de poblacions de menys de 30.000 habitants si la sol·licitud es realitza abans del 6 de febrer de 2020

 

Durada

Sessions de 2 hores (1, 2, 3 o 4 sessions)

Format de l'activitat

Es poden triar sessions indistintament de programa que inclouen una presentació i contextualització del filmla projecció i la dinamització del debat i cinefòrum amb els assistents. Inclou els drets d'exhibició de les pel·lícules i el desplaçament.

Públic

Juvenil, Adult, Gent gran.

Requisits tècnics

Projector digital, ordinador i sonorització de sala connectats entre sí. Micròfon, en cas de sala de grans dimensions. Connexió a internet WIFI

 

Els films documentals formen part del catàleg de Festival Gollut, mostra de cinema compromès, denúncia social i fotoperiodisme.

Logo Festival gollut

Comparteix-ho amb els teus amics

Divendres 10 Juliol 2020

Aquest web usa cookies – Este web usa cookies + info.

Accepto - Acepto